Matte

Matte heter Ing-Mari, och är den som oftast skriver "jag" på den här sidan. Är född -71 och till vardags jobbar jag med pengar och siffror i transport/entreprenad-branschen.

 

1991 skaffade Anders och jag vår första gemensamma hund, Steffie, en omplaceringshund. Strax därefter kom Bessie och hundintresset tog riktig fart. Gick några kurser på brukshundklubben och halkade in på räddningshundutbildningen och blev fast. Blev tillfrågad att utbilda mig till räddningshundinstruktör -97 och efter utbildning till handledare, SBK-instruktör B och därefter Räddningshundinstruktörsutbildning, var jag 2002 färdig RH-instruktör. Under -05 gick jag bedömarutbildning, och blev räddningshundbedömare. Skillnaden mellan domare och bedömare är att en bedömare inte får döma tävling, utan bara prov.

 

Vid sidan om räddningshundverksamheten växer intresset för retrieverjakt. Har under många år tränat en del jakt men det var först med Pinja som det tog fart ordentligt. När man sedan fått möjlighet att vara med på jakt på riktigt så blir man ju ännu mer inspirerad. Planen är att själv ta jägarexamen under 2016, klar med det teoretiska, och har precis börjat med skyttet.

 

Förutom allt som rör hund, försöker jag hitta lite tid till mina andra intressen; fotografering och musik. Spelar lite piano och gitarr till husbehov, och trombone i Åsenhöga Brassband. Försökte faktiskt sluta i brasset och gjorde under ganska lång tid bara inhopp, men för ett par år sen fick jag ett återfall och hänger nu med på det mesta i brasset.

Foto: Christian Björses