Hedvig

TJH(RH) LP1 Coatfloats Las Cabrillas - Hedvig

 

Min härliga Hedvig, som har så mycket fart och fläkt i sig! En underbar hund som jobbar med liv och lust, men ändå alltid har ett öga och ett öra på sin matte. Någon gång tar arbetslusten över, men på det stora hela är hon lätt att föra.

 

Hedvig har sedan mycket ung ålder tränats till att bli Räddningshund, en intensiv träning som gav resultat i maj 2008, då vi blev godkända på åtta dagars nationell och internationell RHFU. Läs om RHFU'n här! Efter godkänd MRT, Mission Readiness Test både 2010 och 2013 var vi uttagna SWIFT Sweden International Fastrespons Team fram till hennes pensionering i april 2015.

 

Jämsides med räddningsträning så har vi också tränat lydnad och apportering, dock med blygsamma resultat. Nu när damen börjar bli lite äldre så tränar vi ibland lite jakt och lydnad baraför skojs skull.

 

Hedvig börjar bli till åren nu, men hennes energi och enorma arbetslust finns kvar! Hon har i hela sitt liv varit både tuff och vild och många, många är gångerna då jag har stått med hjärtat i halsgropen på träningar. Och inte så sällan har hon slagit sig när hon tar sig in, över eller upp på saker. Tyvärr börjar alla de där åren av hård träning att ta ut sin rätt, och hon orkar inte riktigt som förr.

 

En kul egenhet som hon har, är att hon älskar våt nytvättad tvätt, och tar varje chans att "snuffsa" på den, gulla med den, och gärna rulla sig på den. Hon har också ett ganska kul arv från sin mor, att hon nästan alltid ligger med framtassarna i kors.

 

 

Om Hedvig

 

E. DKBRCH SJCH NJCH Holly Hunters Woody Guthrie

U. Coatfloats Wirus á la Chivas

Född: 2005-02-05

HD: A/A

ED: 0

Ögon: ua

 

Jakt:

Startad på prov men räckte inte till pris. WT 62 p.

 

Lydnad:

LP1, 2:a pris lkl 2

 

MH:

Genomfört med gk skott

 

Utställning:

2 ökl

 

Övrigt:

Godkänd MRT x 2 Internationell Räddningshund