Bessie

Bessie

 

Bessie kom hem till oss som valp på försommaren 1992. Vi hade väl egentligen ingen tanke på att bli "hundmänniskor" innan dess. Ville bara ha en skogskompis, men att hon skulle grundtränas hade vi väl klart för oss. Började på en valpkurs, och därefter på en fortsättningskurs, och sen var karusellen igång. Ett studiebesök hos räddningshund-gruppen och jag var fast.

 

Men Bessie blev aldrig någon räddningshund. Trots att vi tränade och kämpade länge så höll det inte i provsituationerna. Men under i stort sett hela sitt liv fick hon någon gång emellanåt följa med och hitta några figuranter.

 

1994 hade Bessie lite för nära kontakt med vår grannes schäferhane och resultatet blev fem valpar.

 

Bessie var hunden som åt allt, från rå lök till fishermans friend, som levde efter mottot "går det att tugga så går det också att äta". Hon hade en mycket säker näsa, och var under en period ganska duktig på att hitta kantareller. Fast hon behöll dem gärna för sig själv och åt snabbt upp dem innan matte hann fram för att plocka...

 

Hon var min lärohund, och många gånger har jag tänkt på vilken bra hund hon kunde ha varit om hon hamnat hos någon med mer erfarenhet och kunskap. Bessie var en fantastiskt pigg och glad hund, ända fram till de allra sista dagarna, då hon blev allvarligt sjuk. Hon fick somna in den 23 februari 2007, nästan 15 år gammal.

 

1992 - 2007